U bent hier:

Tentoonstelling: iconen van de kust door Pedro Rappé en Patrick Pottier

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

Denk aan kust, en er duiken spontaan beelden in je hoofd van strand, duinen, zee, storm, schepen, vissers of vuurtorens. Twee fotografen met Oostendse roots brengen twee van die kusticonen in beeld: de zeevisserij en vuurtorens. Ze doen dit elk vanuit een heel eigen invalshoek, maar met eenzelfde voeling voor hun Stad aan Zee.
Zeevisserij
Pedro Rappé hoort tot de vijfde generatie van een Oostends vissersgeslacht en vaart al 35 jaar op zee. De voorbije vier jaar combineerde hij zijn hoofdberoep als visser met zijn liefde voor fotografie. Dit leverde uitzonderlijke beelden op van de harde, veelal onbekende, maar o zo mooie wereld van de Vlaamse zeevisserij. De foto’s zijn puur en onvervalst, vaak genomen tijdens een helse stormbui of wilde windopflakkeringen. De fotograaf denkt outside the box en dat zie je en voel je in zijn foto’s.

Vuurtorens
Patrick Pottier studeerde aan de Nederlandse Fotovakschool. Daarna werkte hij als freelancefotograaf voor De Zeewacht en maakte hij fotoreportages onder de naam Foto Patrick. Sinds 1985 maakt hij enkel nog artistiek werk, waarmee hij zowel nationale als internationale prijzen won. Deze veelzijdige natuurfotograaf is een Oostendenaar pur sang. Het maritieme is dan ook nooit ver weg in zijn werk. Zo laat hij in deze tentoonstelling een reeks vuurtorens zien die hij tijdens zijn internationale tochten tegenkwam. Hij weet ze op een verbluffende manier in beeld te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) z/n
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 juni 2020 tot 17 augustus 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Oostende
Contact cultuur@oostende.be
059 25 88 20

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS