U bent hier:

Tentoonstelling Herman Thielens

Herman Thielens geboren in 1946 te Sint-Gillis België, en is wonende in Hulst Nederland. Studeerde hogere en specialisatie graad tekenen en schilderen aan de academie van schone kunsten te Sint-Niklaas waas.
Met zijn stillevens zorgt Herman Thielens voor een waardige voortzetting van een traditie, die opklimt van eind zestiende eeuw in Vlaanderen en Nederland naar wereldwijd vandaag de dag. Een duidelijke link met tradities en hedendaags magische realisme maakt het werk van Thielens zo boeiend. Zijn stillevens dienen verklaard te worden vanuit de oude etymologische betekenis van het woord. Het zijn stilstaande beelden. Het woord 'leven' dient hier in zijn oude betekenis van 'model`, zegt Thielens. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Het werk van Thielens word vaak omschreven als stilistisch expressionisme. Als Herman een onderwerp heeft opgezet en begint met schilderen ontstaan tijdens het schilderen beelden in zijn hoofd die het schilderij verder bepalen. Zijn gevoelens bepalen het eindresultaat zoals het schilderij `Tomaten met vlinder' De werken van Herman zijn geschilderd met oud Hollandse olieverf op linnen.
Inmiddels hebben zijn stillevens een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn ze zeer geliefd bij particulieren en kunstverzamelaars in binnen- en buitenland.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar nonnemanshoeve
doornstraat 73
9170 Sint-Gillis-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 april 2018 tot 6 mei 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Cultuurschuur - Nonnemanshoeve
Contact nonnemanshoeve@gmail.com
Trefwoorden "schilderijen"