U bent hier:

Tentoonstelling Helden & Schurken

Wat is het project Helden & Schurken?
Kinderen uit het basisonderwijs zijn zeer vatbaar voor interpretaties, ideeën en meningen van buitenaf, zowel offline als online. Met het project Helden en Schurken willen we kinderen een basis geven om een eigen mening te vormen over maatschappelijke thema’s zoals haatspraak en extremisme.

Vanuit de vaststelling dat het extremistisch discours heel luid klinkt en dat andere stemmen te weinig worden gehoord, willen we met het project Helden en Schurken inzetten op een alternatief verhaal.

Stad Roeselare, stad Izegem en gemeente Hooglede sloegen de handen in elkaar samen met de politiezone RIHO om een aanbod uit te werken. Er werd een lessenpakket ontwikkeld door en voor leerkrachten van de derde graad basisonderwijs met interessante methodieken om deze thematiek bespreekbaar te maken in de klas.

Verder brengen de leerlingen hun tekentalent naar boven en maken ze onder begeleiding van professionele tekenaars een strip dat een alternatief geluid biedt aan extremisme.


De tentoonstelling:

De tentoonstelling weerspiegelt het volledige traject: van de zoektocht naar partners, tot het ontwikkelen van een lessenpakket, tot de uitgewerkte strips als eindresultaat. Aan de hand van video- en beeldmateriaal geven we jullie een inkijk in dit creatieve project.

De uitgebreide tentoonstelling is te bewonderen:
23/01 - 26/01 2020 | 9 u. - 18 u.
Galerie Alfons Blomme, Ooststraat 84 Roeselare

Daarna is een selectie van de tentoonstelling te bewonderen:
- 27/01 - 17/02 2020
Infopunt Trimard, Marktplaats 24 Hooglede

- 19/02 - 08/03 2020
Bib Izegem, Grote Markt 20 Izegem

- 09/03 - 20/03 2020
Kenniscentrum ARhus, De Munt 8 Roeselare

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Galerie Alfons Blomme
Ooststraat 84 Roeselare
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 januari 2020 tot 26 januari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact samenleven@roeselare.be