U bent hier:

Tentoonstelling "Gemis en Verlangen" (9 kunstenaars)

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het Hannah-huis uit Herent kreeg de uitnodiging om een tentoonstelling te maken in de oude Pastorie van Wilsele-Dorp. Negen kunstenaars gingen in op de vraag om in en rond de pastorie kunstwerken op te stellen die voor hen gemis en verlangen uitdrukken.
Symbool hiervoor staat de Madonna van Séron met lege handen want het kind ontbreekt.
***
Een project geïnspireerd door de Romaanse Madonna van Séron en gerealiseerd door 9 kunstenaars met de steun van de plaatselijke gemeenschap.
Gemis wordt verlangen

Naast de (nu verdwenen) lege handen heeft het beeld open armen. Gemis en verlangen in één gebaar. Hoeveel mensen hebben tijdens de voorbije donkere winter niet uitgekeken naar de lente: naar het groen, het licht? Dat verlangen werd de inspiratie voor een samenwerking van kunstenaars.
Het Hannah-huis uit Herent kreeg de uitnodiging om een tentoonstelling te maken in de oude Pastorie van Wilsele-Dorp. Negen kunstenaars gingen in op de vraag om in en rond de pastorie kunstwerken op te stellen die voor hen gemis en verlangen uitdrukken.
Danielle Matthys, kunstenares uit Wilsele-Dorp is mee-initiatiefneemster van de tentoonstelling. In Wilsele is ze o.m. bekend door haar medewerking aan de Leuvense kunstroute. Alfons Van Tricht, ook uit Wilsele maakt ingetogen werk in keramiek. Verder werken nog mee: Gerda Lagrou met schilderijen en Roosje Chini en Pollie Gregoor met installaties en schilderijen.
Shuktara Momtaz, eens afkomstig uit Bangla Desh, maakt kleurrijk werk dat het heimwee naar haar thuisland uitdrukt. Jan Scholiers presenteert een serene video-installatie en Leen Hellinckx is er met grafiek en schilderijen. En Marit Kathriner, uit een familie van oorlogsvluchtelingen uit Südetenland, maakt met haar “Umarmung” in keramiek de cirkel rond. Haar abstract werk vormt het sluitstuk van de tentoonstelling.
Gemis wordt verlangen, wordt uiteindelijk omarming: beschermend en koesterend.
Er werd een mooie catalogus gemaakt met de voorstelling van het project en aandacht voor alle meewerkende kunstenaars.
En niet te vergeten: de tuin wordt gekleurd door de klaprozen voor vrede in keramiek, het levenswerk van wijlen Anita Huybens. Anita blijft aanwezig met open armen en met haar oproep om het gesprek met elkaar te blijven aangaan. ”Spreek met mij..”. Tegen de angst en de vereenzaming.
Zoals bij elk project deelt het Hannah-huis met een noodsituatie. Wij steunen de zorg voor slachtoffers van de oorlog in Syrië en in het Midden-Oosten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Pastorie Wilsele Dorp
Pastoor Legrandstraat 20
3012 Wilsele (Leuven)

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 september 2018 tot 30 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Hannah Interculturele Projecten vzw
Contact hannah@hannah.be
016/238574
Trefwoorden schilderijen, keramiek, Opstellingen, video