U bent hier:

Tentoonstelling Fabienne Ferfers

+1 punt

Vernissage vrijdag 3 mei om 19.30 uur.
In de jaren 80 werkte Fabienne Ferfers een tijdlang als archeologisch medewerker bij de Stad Harelbeke. De archeologie draagt ze nog steeds een warm hart toe en af en toe geeft ze haar kennis van de Harelbeekse ondergrond graag aan jongeren door. Verder was ze in de jaren 80 en 90 actief als muziekmedewerker bij de Mediateek van de Vlaamse Gemeenschap. Toen deze organisatie ophield te bestaan, trad ze in dienst van de muziekafdeling van de Bibliotheek Harelbeke.
Ze beschikt over een expertise Klassieke Muziek, Jazz & Blues die ze al een aantal jaren probeert door te geven. Thans kondigt ze haar afscheid aan - ze blijft weliswaar nog een aantal uren actief - en bij deze gelegenheid biedt de Bib haar een tentoonstelling aan.

Naast voornoemde activiteiten heeft Fabienne immers ook enige kennis van de kunst van het aquarelleren verworven. Dit, in combinatie met haar passie voor de natuur (en dan meer specifiek bomen, weidse landschappen en vogels), is voor de Bibliotheek een uitgelezen moment om dat deel van de collectie eens extra in de kijker te zetten.

‘Een aquarel is een “gewassen tekening”. Met de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Kenmerkend voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment op een vaak natte ondergrond aangebracht wordt waardoor het nog kan uitvloeien, wat het vaak losse karakter van een aquarel verklaart en toevallige effecten toelaat. Onderliggende kleurlagen blijven doorschemeren en de wit gelaten delen van het papier geven de afbeelding  mee ‘vorm’ en ‘kleur’. Het pijnpunt bij aquareltechniek  is dat ze weinig of geen retouchering toelaat zoals bij olieverf- of acrylschilderijen.

Fabienne Ferfers schildert landschappen, vogels...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2
8530 Harelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 mei 2019 tot 1 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bibliotheek Harelbeke
Trefwoorden UiTPAS Zuidwest

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS