U bent hier:

tentoonstelling De weg naar het licht

Als je vroeger in Diest hulpbehoevend was, kon je terecht bij de Diestse armentafel.
In 1619 reisden de Gasthuiszusters Augustinessen van Tienen; Catharina en Anna, naar Diest met paard en kar. Ze werden op 31 oktober 1619 warm onthaald in Diest en kregen de opdracht om het bestuur van het Groot Gasthuis over te nemen.
De gasthuiszusters hebben 400 jaar lang de ziekenzorg in Diest mee gemaakt tot wat ze vandaag is. Vier eeuwen lang hebben ze de zieken bezocht, de hongerigen gespijsd, de naakten gekleed en vreemdelingen onderdak geboden. Ze hebben het gasthuis laten evolueren tot een hospitaal en nog later tot een modern ziekenhuis.

Om deze verjaardag te vieren, zet de stad Diest hen dit najaar in de kijker. Dompel je onder in hun lief en leed. Ontdek het samengaan van geïnspireerde zorg en medische evolutie.

Ga tussen 5 oktober en 10 november op ontdekking in het Sint-Elisabethgasthuis en bewonder er de fototentoonstelling 'De weg naar het licht’ in de kapel. Neem zeker ook een kijkje in de oude apotheek die voor de gelegenheid terug gevuld wordt met de oude apothekerspotten.

Breng daarna ook zeker een bezoek aan stadsmuseum De Hofstadt voor de historische tentoonstelling '400 jaar Gasthuiszusters te Diest'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Elisabethgasthuis Koning Albertstraat 16 A
Koning Albertstraat 16 A
3290 Diest

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 oktober 2019 tot 10 november 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad diest
Contact toerismereservatie@diest.be
013353274
Links