U bent hier:

Tentoonstelling “De tweede Wereldoorlog” Overijse 1944-1945, Moeilijke Tijden/Onvermoed Verleden

De hele wereld herdenkt dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden ten einde kwam.
Wist je dat er bij de bevrijding van Overijse vijf doden vielen, dat op minstens vijf plaatsen joodse kinderen verborgen werden gehouden, dat drie van de parochie priesters korte of lange tijd gevangen zaten, dat Overijsenaren overleden op de vlucht in 1940, in concentratiekampen of op dodenmarsen in het Oosten in 1944-45, dat mensen in het verzet gingen en er massaal werkweigeraars verstopt werden, dat er hakenkruisen werden geschilderd op deuren, of dat er in een krijgsgevangenenkamp op Terlanenveld 60.000 mensen verbleven en nog zoveel meer? Een onvermoed verleden, moeilijke tijden.

Je vindt op tientallen plaatsen in onze gemeente infoborden met foto’s en toelichtingen over gebeurtenissen in de omgeving gedurende Wereldoorlog II.

In de overzichtstentoonstelling in administratief centrum de Vuurmolen ontdek je nog meer iconisch materiaal dat je een onwaarschijnlijke kijk geeft op de realiteit in Overijse tussen 1930 en 1945.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Begijnhofplein
voor AC De Vuurmolen (centrum Overijse)
3090 Overijse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie CC Den Blank
Contact info@denblank.be
026875959