U bent hier:

Tentoonstelling CO2 het klimaatverhaal

Tentoonstelling Milieu en natuur

De klimaatverandering. Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Je hoort en leest er zoveel over en toch lijken veel mensen niet goed te weten hoe alles in elkaar haakt. Heb jij graag een klare kijk op klimaatverandering? Bezoek dan zeker de tijdelijke tentoonstelling CO2-Het klimaatverhaal in De Vroente. Met CO2-Het klimaatverhaal brengt De Vroente een duidelijk overzicht van wat er precies aan de hand is met ons klimaat. Zonder twijfel: aan het einde van de tentoonstelling begrijpen bezoekers vast en zeker de kern van het klimaatverhaal.
Het klimaatverhaal, boeiend voor jong en oud
De tentoonstelling gaat dieper in op de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. In mensentaal wordt uitgelegd wat het broeikaseffect nu eigenlijk is en wat de verzuring van de oceaan betekent voor ons klimaat. En hoe zit het nu met hongerige ijsberen en tijgermuggen? Ook voor kinderen is de tentoonstelling bijzonder interessant omdat alles begrijpelijk en speels wordt voorgesteld. Spelelementen en de leuke weetjesboom van professor Eddy maken de beleving compleet.
Speciale aandacht is er ook voor wat de klimaatverandering betekent voor het Grenspark. De Putse Moer (een van de grootste vennen in het reservaat) stond vorige zomer volledig droog. Dat is veel wandelaars opgevallen die hierover vragen kwamen stellen aan de balie van De Vroente. Daarom werd besloten om te tonen welke gevolgen onder andere de verdroging in het Grenspark heeft voor bepaalde dieren en planten. Bovendien komen bezoekers van de tentoonstelling ook meer te weten over welke veranderingen er nu al zichtbaar zijn op de heide.
Met deze tentoonstelling willen De Vroente en de gemeente Kalmthout mensen aanzetten tot actie. De tentoonstelling bevat tips over wat bezoekers zelf kunnen doen voor het klimaat. Niets doen is immers geen optie. Lokale inwoners van Kalmthout komen in de tentoonstelling te weten welke klimaatacties hun gemeente al onderneemt. Bezoekers die zelf nog kansen zien voor nieuwe klimaatacties in de gemeente Kalmthout worden uitgenodigd om hun idee te deponeren in de ideeënbus. Deze wordt aan het einde van de tentoonstelling aan de burgemeester van Kalmthout overhandigd.
Kom langs en win een unieke canvas van Gert Bettens
Gert Bettens is niet alleen de helft van het duo K’s Choice en broer van Sam Bettens, maar ook een sterk beeldend talent en… groot liefhebber van de Kalmthoutse Heide, die zo goed als aan zijn achtertuin grenst. Hij ontwierp de grote klimaattekening bij de entreehal die als eyecatcher fungeert. Het werk draagt de naam Het meisje en de vliegende walvis. Klimaatchaos en -hoop zijn verwerkt in één sterk ontwerp met prachtige kleuren. Bezoekers van de tentoonstelling die de wedstrijdvraag juiste invullen maken kans op één van de drie door Bettens gesigneerde canvassen. We verloten een canvas op 31 mei, op 31 augustus en op 20 december 2020.

Tijdelijk en dus niet te missen
De tentoonstelling CO2-het klimaatverhaal loopt van 22 februari tot en met 20 december 2020 in De Vroente, Putsesteenweg 129 in Kalmthout. Open op weekdagen van 9.00 tot 17.00 u, in het weekend en op feestdagen van 14.00 tot 17.00 u

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De Vroente
Putsesteenweg 129
2920 Kalmthout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie De Vroente, Vlaams Kennis -en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
Contact devroente.omgeving@vlaanderen.be
036201830
Trefwoorden kalmthouthome, bevestigd2020