U bent hier:

Techniekacademie 5e-6e lj.

10 jaar

Cursus of workshop Wetenschap

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Deerlijk? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Deerlijk ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken
Wanneer?
Tussen woensdag 17 januari en woensdag 2 mei 2018 (13.30 tot 15.30 uur of 16.00 tot 18.00 uur) zullen in buurthuis de Statie opnieuw 11 workshops en één bedrijfsbezoek georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur.
Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en bestaat reeds in verschillende gemeenten, met groot succes.
Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf zaterdag 16 december via www.techniekacademie-deerlijk.be.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep.

De deelnameprijs bedraagt 70 euro, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden.
Voor het 2e kind van zelfde gezin is er 10 euro korting.

Partners: Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Deerlijk… nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Contact: Interesse om deel te nemen, schrijf je in via www.techniekacademie-Deerlijk.be
Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34
Gemeentebestuur, dienst Cultuur, Hoogstraat 122, Deerlijk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Buurthuis de Statie
Sint-Jozefsweg 15
8540 Deerlijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 januari 2018 tot 2 mei 2018
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 70,00 €
€ 70,0
Reservaties
Contact 0496 54 86 34
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Techniekacademie 5e-6e lj. op UiTmetVlieg.be