U bent hier:

Te gast in Exposure Value: Dirk Du Chau met 'Blue Mind'

Tentoonstelling Fotografie

Wat doet de zee met ons? Met Dirk Du Chau?
De zee heeft wel degelijk een invloed op onze gemoedstoestand, dit fenomeen wordt ook wel ‘Blue Mind’ genoemd. Daar worden wetenschappelijke studies rond gevoerd. Ook Tineke Seys (Vlaams Instituut voor de Zee, VLIZ) heeft dit fenomeen onderzocht en haar artikel ‘Blue Mind’ was voor Dirk Du Chau een trigger om het werk dat hij begon in 1987 verder te zetten in 2016.
Van De Panne tot Het Zwin, van januari tot december, zwierf Dirk Du Chau over dijken en stranden van onze Belgische Kust op zoek naar dat ene beeld dat zijn interpretatie weergeeft van ‘Wat de zee met ons doet’.
Zie hoe de mens ‘profiteert’ van de zee, hoe de zee een positieve rol kan spelen in het leven van de mens die haar opzoekt. We houden ervan om dichtbij de zee te zijn. De blauwe lucht, de zee…een eeuwenlange inspiratiebron voor vele kunstvormen…fotografie incluis. Wat doen de foto’s van Dirk met ons? Wij geloven zeer sterk in de combinatie ‘Zee + Blauw + Dirk Du Chau + Exposure Value”. Alweer een toppertje! Kom mee dobberen op de golven van Blue Mind vanaf 22 september tot en met 28 oktober. Ieder weekend van 14-19 uur.
Op zaterdag 22 september tot 22 uur, dan zal de fotograaf Dirk Du Chau aanwezig zijn.
In de Fot’oeil – Diksmuide – hangt op hetzelfde ogenblik een kleinere selectie van Blue Mind. Een soort Blue Mind ‘Light’, maar zeker ook het bezoeken waard. Info tijdens tentoonstellingsperiode op onze site. www.yvon.be
Seys, Tineke (2014). 'Blue Mind' wat de zee met ons doet, in De Grote Rede, 2014, 39: p. 3-7

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Exposure value
Jules Peurquaetstraat 82
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 22 september 2018 tot 28 oktober 2018
Organisatie Exposure Value
Links