U bent hier:

Taichi - introductiereeks voor beginners

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Introductiereeks van 15 lessen taichi voor beginners.We leren een deel van de korte vorm aan (Yang stijl) en de relaxatieoefeningen en enkele partneroefeningen.
Wat is tai chi?
Tai chi (Tai ji) is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.
Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit.
Hij verliest nooit zijn evenwicht, zelfs niet in de meest uitdagende houdingen.
Je vraagt je af hoe dat mogelijk is. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest. Als we onze geest stil en rustig maken en alles rondom ons vergeten kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt.
Vanuit die stilte komen we werkelijk in contact met ons ware zijn en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit.
De school
De Zachte Kracht is een tai chi school waar traditionele tai chi wordt onderwezen. Ze staat reeds jaren bekend en garant voor kwaliteitsvolle lessen zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren leerling.
Marc Deforche is de oprichter en hoofdlesgever met meer dan 20 jaar ervaring. Begin 2006 ontving hij het Senior Instructors Certificate van Patrick Kelly. ( 10 jaar Advanced Training in het systeem van Master Huang en Patrick Kelly ).
Hij is ook gediplomeerd shiatsu beoefenaar.

Wat kan tai chi voor je doen ?
Een rustige geest en een ontspannen lichaam zijn de beste toegangswegen naar je eigen interne wereld. Je leert de innerlijke realiteit kennen en van daaruit kan je bewuste keuzes maken in je leven.
Keuzes die je helpen om al de beperkende patronen in je leven te veranderen, keuzes die je vrijheid en ademruimte geven.
Je voelt dat je van binnen uit leeft en niet meer wordt geleefd of beperkt door uiterlijke omstandigheden, je emoties of je overtuigingen.
Niet voor niets betekent het Chinese woord tai chi het uiterste en alomvattende.
Starten
Starten met een cursus tai chi kan een heel belangrijke stap in je leven zijn. Een wekelijks moment van tot rust komen, alles even vergeten en terug contact maken met wie je werkelijk bent.
Even weg van alle drukte en stress, weer op adem komen en alle spanningen uit je lichaam laten wegstromen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar d' Abdij
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek (Brugge)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 januari 2017 tot 12 juni 2017
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basisprijs: € 150.00
€ 150,0
Organisatie Taichischool De Zachte Kracht
Contact info@taichi.be
051/405734
Trefwoorden taichi, taiji, Sport Vlaanderen Brugge