U bent hier:

TABOOB - Noortje Palmers & Jasper Declercq

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

Met TABOOB wilden Noortje en Jasper het preutse algoritme van Instagram testen, dat automatisch naakte vrouwenborsten blokkeert. Want wat is een vrouwenborst dan precies voor zo’n computerprogramma? Moet een borst rond zijn? Wit? Mag een vrouwenborst ook harig zijn?

Samen met stylistes Farah el Bastani en Harriet Wouters namen ze 75 borsten onder handen die ze één voor één op de Instagrampagina @taboob_official posten. Het thema bleek brandend actueel, want op amper enkele dagen tijd kregen ze tienduizenden volgers én werden ze geblokkeerd door Instagram zelf.


Speel zelf Instagramwaakhond in de expo!

Het zijn preutse jongens daar bij Instagram. 15 borsten werden onherroepelijk geblokkeerd. Met stickers die je vindt in de expo kan je zelf ook gezellig censureren. Gewoon een stickertje kleven bij de foto waarvan jij denkt dat ze door Instagram gecensureerd werd! En je hebt de wereld weer gered van zo’n verschrikkelijke, naakte vrouwenborst! 


Foto's kopen voor het goede doel!

Alle foto’s in de galerij en op taboobshop.be worden in een exclusieve oplage verkocht ten voordele van Think Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. 

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 december 2019 tot 2 februari 2020
Prijs
Gratis

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be
Links
Trefwoorden 3600MAG
Verschenen artikels Wat is er deze week gratis te doen? (BILL)

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS