U bent hier:

Taalvakantie Frans Ardèche

CLIP organiseert taalvakanties Frans en Engels voor kinderen en jongeren in binnen- en buitenland.
Frans leren in de Zuiderse Ardèche, een vakantie vol sport en avontuur!

Het programma in Villeneuve is sportief en avontuurlijk.
In het dorp beschikken we over een sporthal (basket, minivoetbal, volley), een danszaal met spiegels en diverse sportterreinen. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit ?

Gewapend met walkietalkies en een zaklamp vertrekken we op dropping. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad.

De frisse duik in de Ardèche - al dan niet vanuit je kajak -, de snelle kartingrit en een gezellig kampvuur in de tuin zal je nooit vergeten. Avontuurlijk hoogtepunt is het bomenparcours in Jaujac. Met deze afsluiter na een (in)spannende week, ga je moe maar voldaan naar huis.

Er staan dit jaar weer drie grotere stadsexcursies op het programma. We combineren die stadsexcursies telkens met een stevige portie streekverkenning.

Dinsdag trekken we naar Montélimar, de stad van de nougat. Hier liggen de contacten met de lokale bevolking voor het rapen.
Op de terugweg stoppen we bij een lokale wijncoöperatie ‘le Caveau de Montfleury’ waar we een rondleiding krijgen en genieten van een mini-degustatie van wijn en/of druivensap.

Op donderdag bezoeken we de kleurrijke markt van Vallon Pont d’Arc . Daarna nemen we de kajak voor een kleine afvaart van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche. Tot slot passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug die alom bekend is. Vervolgens brengt de daguitstap ons naar de grotten van Orgnac (nieuw).

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Aubenas. Hier begint de 'Aubenas Express', een leuke stadsactiviteit vol spanning, vindingrijkheid en plezier waarmee we de week graag afsluiten. Daarna trekken we met z’n allen naar een ambachtelijk ijssalon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Parking Bodart (vertrek)
/ /
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juli 2016 tot 28 augustus 2016
Leeftijd 13+
Prijs
Basisprijs: € 720
€ 720,0
Organisatie CLIP taalvakanties VZW
Links
Trefwoorden Frans, frankrijk, taalvakantie, taalstage, taalkamp, clip, clipvakanties