U bent hier:

Taalacademie Frans

CLIPtaalvakanties organiseert ludieke internaats- en externaatskampen Frans voor jongeren van 8 tot 20 jaar.
In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule om de hoek rond een aantal grote Vlaamse provinciesteden (Aalst, Heverlee en Hasselt). Ideaal voor jongeren die verkiezen dicht bij huis te blijven en een perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf.

Ook fiscaal is deze formule laagdrempelig, zeker voor de kinderen tot en met 11 jaar. CLIP is immers erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen de ouders - voor deze jonge leeftijdsgroep - een fiscaal attest ter waarde van €11,20/dag. Geen onaardige korting.

Gedurende 5 voormiddagen krijg je drie uur taalateliers per dag (van 9 tot 12u). Zo zal je in kleine groepen bijvoorbeeld al kaartend werkwoorden en woordenschat inoefenen of Franse liedjes zingen. Het is maar een greep uit de gevarieerde taalactiviteiten die op elk weekmenu voorkomen.

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef.

Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie.
De oudere deelnemers bekwamen zich vooral in vlotheid. Je hebt helemaal niet het gevoel weer op school te zitten.
Leuk en leerrijk !

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Basisschool Don Bosco Heverlee
Groenveldstraat 46
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 augustus 2012 tot 24 augustus 2012
Prijs
Fiscaal attest voor kinderen tot 11 jaar (11,20 euro/dag)
€ 119,0
Reservaties
Trefwoorden Frans, kinderen