T-shirt Conversations

T-shirt Conversations is een performance waarin buren (Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone) verschillende dialogen brengt op basis van t-shirt quotes en uitspraken die ze tegenkomen op straat, in winkels en online.

De gesprekken stellen de invasiviteit van deze teksten in vraag en de manier waarop bepaalde slogans zijn ingebed in ons dagelijks leven. Het is onmogelijk deze “stemmen” niet te lezen en vanaf je het doet, zitten ze in je hoofd. De teksten komen in de openbare ruimte terecht, waardoor de mogelijkheid ontstaat een universeel gesprek aan te gaan.

buren neemt deze teksten serieus en is benieuwd hoe en waarom deze berichten de wereld in worden gebracht, voor wie deze boodschap is en welke dialogen kunnen ontstaan wanneer deze uitspraken met elkaar in wisselwerking treden.
Ze besloten deze zinnen, (uit)gesproken of gedacht, te gebruiken om hun vaak ironische, onbeleefde of flagrante aard uit te dagen
en zetten deze om naar dialogen. Een onderzoek naar de politieke, absurde of humoristische kwaliteiten van de t-shirts. T-shirt conversations is een groeiend arsenaal van gesprekken: van dialogen tussen katachtigen tot goed opgeleide vrouwen die vaak f*** zeggen, vrienden die feminisme bediscussiëren en late-night telefoonseks.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Over deze uitzending

Wanneer?

Van April 17, 2021 tot May 17, 2021

Waar kijken?

Overige informatie