U bent hier:

Sylvia

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

‘Ik verdien mijn vrijheid met het inkorten van mijn slaaptijden.’
Met deze woorden vatte Sylvia Plath, de Amerikaanse dichteres uit de jaren ’50 en ’60, haar denken en haar innerlijke conflict goed samen. Zij was het boegbeeld van een feminisme dat veeleer poëtisch dan geëngageerd was. Plath worstelde haar leven lang met haar wens om aan de American dream te beantwoorden (perfecte moeder en partner) en haar behoefte om te schrijven. Die contradictie zou haar het leven kosten.
Haar ingewikkelde bestaan is terug te lezen in haar dagboek. Daarin vertelt ze over haar jeugdjaren en over haar eerste zelfmoordpoging, toen ze 20 was. Die vormde de stof van haar eerste roman, The Bell Jar (De glazen stolp) uit 1963. Maar de fictie werd algauw realiteit, want kort na het verschijnen van het boek pleegde Plath zelfmoord. Alsof de enscenering van haar depressie haar tot die ultieme daad had gedreven.

Rond deze vrouwelijke stem, die aan Virgina Woolf doet denken, creëert Fabrice Murgia een originele pop-opera voor een zangeres en vijftien vrouwen. De muziek is van de Belgische pianiste en singer-songwriter An Pierlé, die wordt begeleid door haar eigen Quartet. De enscenering laat een filmset zien tijdens opnames en toont tegelijk wat zich in de coulissen afspeelt. Een creatie die het midden houdt tussen theater en film.

Info

Waar Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Emile Jacqmainlaan 111
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 september 2018 tot 12 oktober 2018
Organisatie Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Contact info@theatrenational.be
02-203.41.55
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier