U bent hier:

Sweethearts, verliefd op de bevrijder - Dirk Musschoot

Lezing of congres Geschiedenis

Auteur en journalist Dirk Musschoot heeft het over de ontelbare liefdesaffaires tussen Vlaamse meisjes en soldaten van het Britse bevrijdingsleger op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wie waren die meisjes en jongens? Hoe verliepen die relaties? Werd het alleen maar een flirt of kwam er een serieuze vrijage van? En hoe kijken de sweethearts die er vandaag nog zijn terug op hun leven?
Auteur en journalist Dirk Musschoot heeft het over de ontelbare liefdesaffaires tussen Vlaamse meisjes en soldaten van het Britse bevrijdingsleger op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Wie waren die meisjes en jongens? Hoe verliepen die relaties? Werd het alleen maar een flirt of kwam er een serieuze vrijage - met trouwpartij- van? Ging hij in België wonen of zij in Groot-Brittannië? En hoe kijken de sweethearts die er vandaag nog zijn terug op hun leven?\nAuteur en journalist Dirk Musschoot heeft het over de ontelbare liefdesaffaires tussen Vlaamse meisjes en soldaten van het Britse bevrijdingsleger op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Wie waren die meisjes en jongens? Hoe verliepen die relaties? Werd het alleen maar een flirt of kwam er een serieuze vrijage - met trouwpartij- van? Ging hij in België wonen of zij in Groot-Brittannië? En hoe kijken de sweethearts die er vandaag nog zijn terug op hun leven?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeenschapscentrum De Volkskring
Kasteeldreef 18
9340 Lede

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Abonnement Luistervinken 2020-2021: 5,00 €
€ 7,0
Reservaties