U bent hier:

Summer of Photography: Bamako Encounters, Pan-African Photography : For a Sustainable World

Tentoonstelling Fotografie

Hoofdthema van de 9e editie van de Biënnale voor Afrikaanse Fotografie is “Voor een duurzame wereld”. De tentoonstelling “Pan-African Photography” vindt plaats in de gebouwen van Tour en Taxis.
BOZAR presenteert, in samenwerking met Tour en Taxis, de 9e editie van Rencontres de Bamako, die de volledige panafrikaanse selectie omvat, bestaande uit 281 foto?s en 10 videowerken. Het thema Voor een Duurzame Wereld, weerklinkt in de tentoonstelling aan de hand van landschappen over de huidige situatie op het Afrikaanse continent, waarin de poëtische blik van de kunstenaars iedereen uitnodigen de wereld te herdenken. Als equivalent van de Europese fotografie in de tentoonstelling Sense of Place te BOZAR, benadrukt de Rencontres de Bamako het verband tussen landschappen in onze globale wereld. Binnen een diverse regionale blik op het landschap, provoceert Rencontres door enkele ?minpunten? te onthullen over het Europese landschap, alsook natuurfenomenen van ongekende schaal in Europa. Tegelijkertijd zijn twee significante monografische series te bezichtigen in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. BOZAR is trots een Afrikaans initiatief te steunen dat intussen een zeer grote rol speelt in het culturele leven van Mali en Afrika de voorbije 17 jaar. Hiermee wil BOZAR haar bijdrage leveren om de Afrikaanse fotografie internationaal op de kaart te plaatsen, alsook de ontwikkeling van een kunstmarkt in Afrika. Openingsuren: 15.06 > 26.08.2012 Din > Zon 11:00 > 19:00 Tijdens Couleur Café (29.06, 30.06, 01.07): 11:00 > 15:00 maar toegankelijk voor festivalgangers tot 22:00 (? 2,00)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Tour & Taxis
Havenlaan 86
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 juni 2012 tot 26 augustus 2012
Reservaties
  • Bel naar 02-507.82.00
Organisatie BOZAR
Contact info@bozar.be
Links
Trefwoorden VisualArts
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.