U bent hier:

Studio Cité - Benjamin Vandewalle

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is… een danser, een toeschouwer, een stoeprand, een voorbijganger, of nee, toch een danser. In Studio Cité wordt je blik op de wereld gericht, gestuurd, omgeleid en verdraaid. Betreed op je eentje een rijdende spiegelkar, vorm met andere toeschouwers een dansende cirkel, of blijf aan de rand staan kijken hoe mensen met periscopische maskers op hun weg zoeken. Je bent tegelijk toeschouwer én performer. Als choreograaf van de blik speelt Benjamin Vandewalle met de manier waarop we de realiteit waarnemen, en daagt onze perceptie uit. Hoe observeren we de omgeving en de mensen die er deel van uitmaken – en durven we ons over te geven aan nieuwe gezichtspunten? Met Studio Cité zet Vandewalle een artistieke kermis neer die onverwachte ervaringen biedt op Brusselse pleinen. 
• Benjamin Vandewalle – sinds 2017 artist-in-residence in het Kaaitheater – noemt zichzelf stadschoreograaf. Hij nam het Kaaitheaterpubliek al verschillende keren de straat op met performances als Walking the line, Perisphere, Inter-View en Birdwatching 4x4.
‘The public space is where conflicting points of view are confronted without any possibility of a final reconciliation.’ – Chantal Mouffe (Agonistics)
 
'Kunstenkermis strijkt neer in Molenbeek.' - De Morgen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bethlehemplein
Bethlehemplein
1060 Sint-Gillis

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 april 2020 tot 24 april 2020
Reservaties
  • Bel naar 02-201.59.59
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
Trefwoorden BRUZZ selects, BRUZZ-redactioneel
Verschenen artikels Kaaitheater opent seizoen met kermis, dans en twee premières (BRUZZ)
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier