U bent hier:

Studiedag educatieve pakketten

Kom kennismaken met onze vernieuwde educatieve pakketten en geniet van het theaterstuk aardappelsoep.
Studiedag lagere scholen: Lekker gezond en Ben de Bever

Al vele jaren ondersteunt CM scholen bij de uitwerking van hun gezondheidsbeleid op school. Leerkrachten kunnen hiervoor kiezen uit een ruim gamma van educatieve pakketten.

Programma studiedag
Voor de lancering van 2 nieuwe pakketten organiseren we in Oost-Vlaanderen een studiedag in Sint-Niklaas. Je maakt kennis met de pakketten, krijgt meer achtergrondinformatie en tips om er in de klas zelf mee aan de slag te gaan.

Als voorprogramma laten we jullie graag genieten van het theaterstuk Aardappelsoep van het Laika en Agora theater.

10u30: Onthaal

10u45: Theatervoorstelling Aardappelsoep

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: verse soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand ? keukengerei én verse groenten ? om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land. Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was?

Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling van het Laïka Theater voor lagere scholen over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen te eten centraal staat.

Uiteraard proeven we na afloop van het theaterstuk ook eens van die lekkere soep met een lekker broodje.

12u45: Workshop 1 door Jolien Plaete (Vlaams Instituut Gezond Leven): Lekker Gezond!

In deze workshop kijken we aan de hand van enkele lessen uit het pakket hoe je met je leerlingen kan werken rond gezonde voeding. We bespreken bovendien hoe je een gezond traktatiebeleid kan organiseren en we wisselen ervaringen uit over omgaan met ongezonde tussendoortjes.

Met Lekker Gezond werk je met leerlingen van het lager onderwijs rond gezonde voeding. Het pakket biedt kant-en-klare materialen en lessuggesties, gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame.

14u: Workshop 2 door Elke Ghyllebert (CM): Ben de Bever

Met Ben de Bever als coach leren kinderen van het 1 e , 2 e en 3 e leerjaar alles over hun gebit en een goede mondhygiëne. In deze workshop stellen we je het vernieuwde pakket voor en brengen we per leerjaar een les in de praktijk. Je werkt samen met Ben aan een stralend gebit, zoals je leerlingen het binnenkort ook zullen doen.

In het vernieuwde pakket spoort Ben kinderen van het 1 e , 2 e en 3 e leerjaar aan om hun tanden minstens 2x per dag te poetsen. Het pakket bevat heel wat achtergrondinformatie en lessuggesties en is aangepast aan de leerdoelen van het lager onderwijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Museumtheater
Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 3 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie CM Gezondheidsbevordering Oost-Vlaanderen