U bent hier:

STRT Kit#5 'Objects vs. Things'

Samengesteld door Fadwa Naamna
Deelnemende kunstenaars Valentin Cernat, Pierre Coric, Lola Daels, Maxim Ryckaerts en Eva van Tongeren

Overal ter wereld worden kunstenaars uitermate beïnvloed door de omgeving waarin ze zich bevinden. Ze verzamelen inspirerende objecten en passen die toe binnen nieuwe verbanden. Hierdoor bekijken ze de gebruikelijke functies van deze voorwerpen vanuit een alternatief, kritisch perspectief. De tentoonstelling ‘Objects vs. Things’ verkent de artistieke processen die materiële voorwerpen omvormen tot componenten die zelf verhalen kunnen vertellen of vragen uitlokken.

‘Objects vs. Things’ toont verschillende installaties van de vijf deelnemende kunstenaars van STRT Kit #5. De werken onderscheiden zich zowel conceptueel als methodologisch van elkaar, maar delen een zelfde beginpunt: een obsessie om materialen te verzamelen en een noodzaak hen te onderzoeken. De tentoonstelling presenteert deze materialen - collecties bodemstalen en stenen uit verre regio’s, barcodes van producten uit de Antwerpse haven, maar ook voorwerpen uit jeugdherinneringen of woorden - binnen een nieuwe context die bijzondere vragen oproept over actuele, persoonlijke en/of gemeenschappelijke ervaringen.

_______________

Deze tentoonstelling is een onderdeel van de vijfde editie van STRT Kit, een internationaal ontwikkelingsplatform voor opkomende beeldende kunstenaars in Antwerpen. Georganiseerd door AAIR met de steun van Stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met Kunsthal Extra City en H ART magazine.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Extra City Kunsthal
Eikelstraat 31
2600 Berchem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 september 2019 tot 6 oktober 2019
Links
Trefwoorden strtkit, aair