U bent hier:

String Quartet Marathon #4¦Piatti Quartet¦Aris Quartett

Concert Klassieke muziek

Het Piatti Quartet en het Aris Quartett slaan de handen in elkaar voor Mendelssohns beroemde Octet.
Om het strijkkwartettenvierluik van Klarafestival bij Flagey te besluiten, staat een niet te missen primeur op stapel: een gloednieuw strijkkwartet van Mark-Anthony Turnage!
De Engelse componist is een van de meest gespeelde en bejubelde componisten van het moment, en artiesten en ensembles als de English National Opera, Simon Rattle, Vladimir Jurowski, Andris Nelsons en het Chicago Symphony Orchestra plaatsten zijn werk van de Britse componist reeds op de pupiter.

Nadien slaan het Piatti Quartet en het Aris Quartett de handen in elkaar voor het beroemde Octet, op. 20 van Felix Mendelssohn. Pas 16 was hij, toen de componist het beroemde werk neerpende. Maar dat is er allerminst aan te horen. Het unieke octet zit boordevol rijke klankkleuren en dynamische contrasten. Een heuse symfonie in zakformaat!

Ook tijdens String Quartet Marathon: vertoning van 4, een documentaire over het Ebène kwartet door Daniel Kutschinski. 18:00, Studio 1. FR—ENG ondertitels / 94’, Gratis toegang voor kaarthouders voor alle concerten van de String Quartet Marathon.

Info

Waar Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 19 maart 2019
Prijs
Normaal
€ 21,0
Organisatie Festival van Vlaanderen Brussel
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier