U bent hier:

Street Still Life

Tentoonstelling Fotografie

FOTOGRAFIEWEDSTRIJD
Het Brussels Street Photography Festival (BSPF) neemt deel aan het PhotoBrussels Festival (PBF) tijdens hun vierde editie voor een fotowedstrijd met foto’s rond een specifiek thema.
PHOTOBRUSSELS FESTIVAL
PhotoBrussels Festival, georganiseerd door Hangar, is een grote jaarlijkse bijeenkomst gewijd aan fotografie, gebaseerd op een betekenisvol thema.

Een selectie van internationale fotografen en jonge opkomende kunstenaars toont de kijkers wat de hedendaagse fotografie te zeggen heeft over onze tijd, haar strijd, trends en ambities. Tussen 100 en 200 foto’s, van 15-20 verschillende kunstenaars, worden tentoongesteld in het Hangar kunstcentrum, gelegen in Châtelain, een kosmopolitische culturele wijk in het hart van Brussel.

PBF fungeert ook als een uitwisselingsplatform om ideeën op te wekken en te confronteren. De tentoonstelling is ontworpen op de schaal van een museum en biedt de mogelijkheid om lezingen, workshops en rondleidingen te organiseren waar enkele belangrijke spelers (fotografen, schrijvers, kunstacademies) worden uitgenodigd om deel te nemen.

Website: www.photobrusselsfestival.com


STREET STILL LIFE
Het thema van deze wedstrijd, Street Still Life, is direct gerelateerd aan het thema van de vierde editie van het FotoBrussel Festival, dat “Stilleven” is.

Met deze wedstrijd willen we graag zien hoe je de straten benadert en interpreteert, geïnspireerd door een provocerende term. Kunnen we stilte vinden in de straten? Kunnen we “Stilleven” vinden in de openbare ruimte? We dagen u uit om het ons te laten zien.

Of het nu gaat om traditionele of herbekeken, minimalistisch, experimenteel, rauw of humoristisch, het blijft een feit dat dit thema meer dan ooit de inspiratiebron is voor de fotografische creatie!

OVERZICHT
Ingezonden foto’s moeten het thema van de wedstrijd weergeven om in aanmerking te komen. De interpretatie van het thema is afhankelijk van elke deelnemer en we moedigen creativiteit aan om het thema beter weer te geven.

De beste drie (3) ingezonden foto’s worden op groot formaat afgedrukt en tentoongesteld tijdens de vierde editie van het FotoBrussel Festival in het Hangar Art Center in Brussel. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 30 november 2019 en loopt tot zaterdag 21 december 2019, naast de PBF.

SELECTIE & JURY
De selectie van de finalisten en de winnaars wordt uitgevoerd door een zorgvuldig samengestelde jury. De jury wordt gekozen door de BSPF en het PBF in samenwerking.

- Bert Danckaert, fotograaf
- Lise De Ganck, cultureel coördinator bij Hangar Art Center
- Paul D'Haese, fotograaf
PRIJZEN
Eerste prijs: 500 EUR + Interview voor de BSPF

De bekendmaking van de winnaar staat op de tentoonstelling zelf. Deelname van de winnaar is niet nodig om de prijs te winnen.

LOCATIE & TENTOONSTELLING
De opening van de tentoonstelling vindt plaats in het Hangar Art Center, Kasteleinplein 18, 1050 Elsene, op zaterdag 30 november 2019 vanaf 15:00 uur.

De duur van de tentoonstelling loopt tot zaterdag 21 december 2019 en zal samenvallen met het PhotoBrussel Festival 2019.

De tentoongestelde foto’s zullen het hele jaar door opnieuw tentoongesteld kunnen worden op andere plaatsen, in toekomstige tentoonstellingen georganiseerd door het Hangar Art Center en in toekomstige edities van de BSPF.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Info

Waar Hangar — Art Center / Gallery
Kasteleinsplein 18
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 12:00 tot 18:00
Organisatie Brussels Street Photography Festival
Contact info@bspfestival.org
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier