U bent hier:

Street Sonatas

Hans Roels en Ruben Orio bespelen dagelijkse straatobjecten en vormen zitbanken of bruggen om tot elektronische instrumenten. Op dit concert gaan ze aan de slag met de fietsrekken van de Krook. Met contactmicrofoons, laptops en slagwerkstokken verkennen ze de akoestische eigenschappen van de fietsrekken, aangevuld met digitale klankbewerking. Ze spelen met één hand op de fietsrekken en de andere op de laptop of controller.
Beide muzikanten hebben een reeks werken gemaakt voor straatmeubilair waarin ze hun zorg tonen voor het sensuele leven van dingen en objecten in onze dagelijkse wereld. Een fietsrek of reling leidt een eigen leven, vaak langer dan dat van mensen, en is verbonden met mensen, dieren, planten en natuurelementen rondom hen.
Op dit concert spelen Ruben Orio en Hans Roels een viertal Street Sonatas, met een totale duur van ongeveer 30 minuten.
MEER INFO en opnames :
http://www.hansroels.be/werken.htm#street1
https://rubenorio.com/
Achtergrondinfo bij in-situ muziek: http://locatie.hansroels.be

PRAKTISCH:
Concerten op donderdag 23/7 & vrijdag 24/7, telkens om 20.00 en 21.00. Wegens Corona is er maar plaats voor ca. 15 toeschouwers per concert. Vooraf reserveren is nodig bij info@hansroels.be
Locatie: de Krook (Gent), in de fietsparking op -1. Dit is de fietsparking met uitzicht op de Schelde, één verdieping lager dan het Makebaplein aan de bibliotheek.
Inkom: vrije bijdrage (rek.nr BE36 0001 6518 9481 Hans Roels of cash ter plekke)
Er is geen drank of bar voorzien.

Info

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 juli 2020 tot 24 juli 2020
Reservaties
Trefwoorden experimentele muziek, elektronische muziek, street art, locatiespecifiek