U bent hier:

Streekmuseum Reinvoart

Tentoonstelling Erfgoed

Het streekmuseum is gevestigd in een langgevelhoeve en geeft een overzicht van de huisindeling, gebruiken en eetgewoonten in het Hageland van 1900. Ook de manier waarop men zijn dagelijks brood verdiende wordt belicht. Het museum zelf is ingedeeld in een oude herberg (waar men nog een authentieke kruidenjenever kan proeven), een kelderkamer, een woonvertrek en een schooltje.
In het museum zijn een herberg, een school, een klompenmakerij, een eetkamer, en een slaapkamer ondergebracht . Daarnaast is er nog tal van andere huisraad, landbouwwerktuigen en dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen te bezichtigen uit de Hagelandse streek van het einde van de 19de eeuw. Zo is er een fiets met houten velgen, een authentieke leuvense stoof ( leuvense kachel ), een spinnenwiel e.d.

In het museum is er ook plaats voor lokale bekende personen. Zo is er een speciaal plaatsje voor priester-dichter August Cuppens.Hij was priester in onze gemeente tot 1924, en is een bekend schrijver van o.m."Liefde gaf U duizend namen". Tevens is er plaatsje gereserveerd voor de vooroorlogse "Radio Loksbergen".

Je kan het museum altijd bezoeken op afspraak. Reserveer liefst drie weken op voorhand.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Streekmuseum De Reinvoart
Hagelandstraat 1
3545 Loksbergen (Halen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zaterdag van14:00tot22:00
  • Zondag van10:00tot18:00
Reservaties
Contact info@reinvoart.be
+32 13 442333, 0479 10 22 44
Links