U bent hier:

Stoomboot - Zwarte doos

Concert Amusementsmuziek

Als één jonge artiest de kleinkunstfakkel overneemt, dan is het Niels Boutsen alias Stoomboot. De Leuvenaar is amper vierentwintig, won de Nekkawedstrijd van 2011 en brengt in september al zijn derde album uit. Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot, aangevuld met fantastische drums, keys en bas.
Stoomboot schrijft schitterende Nederlandstalige liedjes. Alsof hij de kleinkunst nieuw leven inblaast, wat ook lukt. De radio houdt van Stoomboot, Vlaanderen en Nederland houden van hem en songs als ‘Nina’, ‘Spanjaard’, ‘Wolkenkrabbers’ en ‘Moe’ scoren goed. Ontroerend is zijn versie van de Vanuytsel-klassieker ‘Zotte Morgen’.

Veel is er in sinds 2011 niet veranderd. Stoomboot is een twentysomething met een gitaar die liedjes schrijft over de dingen die hem bezighouden. Moest hij het kunnen, zou hij een volle baard laten staan maar voorlopig hebben de kleinkunsthelden uit de jaren zestig dat streepje op hem voor.

Stoomboot en Storm, de twee eerdere albums van Stoomboot, werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Dat was logisch: in zijn studententijd belandde hij van het ene in het andere amoureuze avontuur en kon hij niets anders dan zich over te leveren. Zijn zwarte doos zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering.

Ondertussen is Boutsen afgestudeerd, werkt hij een paar dagen per week als geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de zwarte doos voor andere verhalen dan de zijne. Zoals bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai dat trolleys genereren, een ode aan de plek waar hij als student sliep, een blik op de wereld na Trump en de Brexit, een liedje over koffie, het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 Ravels

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 9 mei 2018
Prijs
Basistarief: 15,00 €; +65/groepen: 13,50 €; abonnee: 13,00 €; -20/student: 7,50 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie GC De Wouwer
Trefwoorden niels boutsen, Mathias Moors, geert Mariën, Luc Weytjens, kleinkunst, vivavlaanderen