U bent hier:

stilvallen in de advent

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

Adventsavond met Jürgen Mettepenningen.Binnen het jaarthema ‘Van Niets naar Iets’ staan we op weg naar Kerstmis stil bij de schepping in haar vele facetten. We laten ons hierbij op weg zetten door Jürgen Mettepenningen, theoloog en bisschoppelijk afgevaardigde voor onderwijs in Mechelen-Brussel.
In zijn onlangs verschenen boek ‘Franciscus. Zien, oordelen en handelen in een wereld die op hol slaat’ analyseert hij het ideeëngoed van paus Franciscus. Een boek over vreugde en hoop, maar ook over het verdriet en de angst van mensen vandaag.
Vijf terreinen waar onze wereld met zichzelf in de knoop ligt, vijf centrale thema’s in Franciscus’ boodschap: de armoede in de wereld en in onze samenleving, liefde en menselijke relaties in een individualistische cultuur, de bedreigde toekomst van onze planeet, interreligieuze dialoog en verstandhouding, en het wereldwijde fenomeen van migratie waardoor miljoenen mensen op de vlucht zijn op zoek naar een menswaardig bestaan. Vragen en uitdagingen waarvoor we onmogelijk onverschillig kunnen zijn. Ze gaan ons allen aan, wat onze levensbeschouwing ook is. Voor ieder van ons gaat het over zien, oordelen en handelen in het concrete leven, hier en nu.
Mettepenningen is ervan overtuigd dat Franciscus’ woorden van betekenis zijn voor de toekomst van onze samenleving. Of je nu gelovig bent of niet, de paus intrigeert en fascineert …
Van harte welkom om het met eigen oren te ontdekken!
19/12 20u St-Pieterskerk Kwerps
Toegang: 5 euro (drankje inbegrepen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Pieterskerk
Sint-Pietersplein 1
3071 Erps-Kwerps (Kortenberg)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 december 2019
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie Bonzaiwerking
Contact 02 757 12 43
Links