U bent hier:

Steven Van Herreweghe

In 'De Droom van Philo' krijgt Steven bezoek van de geest van Philo Farnsworth. Deze Amerikaanse boerenzoon kreeg in 1920 op 14-jarige leeftijd een ingeving waarmee hij de basis voor televisie legde. Hij creëerde één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw, maar stierf in 1971 verbitterd en liet een creatie achter waar hij helemaal niet fier op was.
In 2019 wil Philo van Steven weten wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. Een heuse opdracht want hoe vat je in godsnaam samen wat tv allemaal heeft teweeggebracht? Geen enkel meubel in de woonkamer heeft zo’n grote impact gehad op ons leven als de televisie. Ze heeft ons de wereld laten zien. Ze heeft onze ogen geopend en soms gedwongen ze te sluiten.

In 'De Droom van Philo' brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Steven de strafste tv-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt.

Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. Waarom zat een vrouw in Kroatië 42 jaar na haar dood nog steeds voor haar tv? Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste tv-station ter wereld uitbouwden?

En hoe krijg je dat allemaal uitgelegd aan de man die dit alles heeft mogelijk gemaakt? Ontroerend, soms pakkend, maar vooral geestig en warm.

Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

TRY-OUT

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Onkrooid
Koeistraat 8
2370 Arendonk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 12 september 2019
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Voorverkoop: 9,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie De Wildeman Elentrik-Fabrik