U bent hier:

Sterrenkijkdagen

6 jaar

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2019 vinden die plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

De Maan is voor 65% verlicht, zodat er met behulp van onze vele telescopen op onze buur heel wat mooie kraters, bergen, enzovoort te bewonderen vallen.

Daarnaast is de wintersterrenhemel van de partij met klassiekers als sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. Maar naarmate de avond vordert beginnen ook al de lentesterrenbeelden in het oosten te verschijnen.

 

Aanvang: 19h
Vrije toegang.
Wie de multimediavoorstelling wenst bij te wonen betaalt 3 euro.  Reservatie is niet vereist

 

 

Meer info: http://mira.be/activiteiten/2019/2019-03/sterrenkijkdagen

Info

Waar Volkssterrenwacht Mira
Abdijstraat 22
1850 Grimbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 15 maart 2019
Leeftijd 6+
Contact mark@mira.be
+32 2 2691280
Links
Trefwoorden sterrenkunde, Exacte Wetenschappen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Sterrenkijkdagen op UiTmetVlieg.be