U bent hier:

Sterrenkijkavond aan het Molsbroek

vzw Durme en de Vereniging voor Sterrenkunde afdeling Scheldeland organiseren een sterrenkijkdag voor het grote publiek aan het natuurreservaat Molsbroek te Lokeren op vrijdag 23 februari vanaf 19u.
Ben je benieuwd hoe de maan er uit ziet door een telescoop? Of speur je liever de Melkweg af naar gasnevels, sterrenstelsels en sterrenhopen? Kom dan zeker even langs op het bezoekerscentrum van het Molsbroek.

Buiten op de dijk van het Molsbroek natuurreservaat staan een aantal telescopen opgesteld. Daarmee zal bij helder weer naar diverse hemelobjecten gekeken worden. Verder verkennen we de hemel met het blote oog en wordt een rondleiding gegeven door de lentesterrenbeelden waarbij de helderste sterren benoemd worden.

Heb je thuis een verrekijker of een telescoop, breng hem dan gerust mee. Voor vragen kan je altijd terecht bij één van de leden van VVS Scheldeland.

Opwarmen kan binnen aan de gezellige bar van het bezoekerscentrum, die voor de gelegenheid tot laat in de avond wordt opgehouden door vzw Durme.
Bij bewolkt weer wordt binnen een vervangprogramma voorzien met o.a. een presentatie over de lentesterrenhemel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bezoekerscentrum Molsbroek
Molsbergenstraat 1
9160 Lokeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 23 februari 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie vzw Durme
Contact scheldeland@vvs.be
Trefwoorden sterrenkijkdag, sterrenkijkavond, #molsbroek, vzw Durme, vereniging voor sterrenkunde, ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Sterrenkijkavond aan het Molsbroek op UiTmetVlieg.be