U bent hier:

Stefan Hertmans - Lettertypes

Lezing of congres Literatuur

De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’ en ‘De bekeerlinge’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.
De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’, ‘De bekeerlinge’ en ‘Antigone in Molenbeek’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.


In 1979 trok een huis in het Gentse Patershol zodanig Hertmans’ aandacht, dat hij het pand in een opwelling kocht. Pas twintig jaar later – na de verkoop – werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Destijds woonde daar namelijk een SS’er.


Opnieuw blijkt Hertmans verbonden met een verhaal dat aan belangrijke historische gebeurtenissen raakt. Opnieuw brengt het zijn verbeelding en pen in beweging.
Deze prodcutie kwam tot stand met de steun van de Taks Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid


 

Info

Links
Waar Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
Wanneer
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: € 12,00; VVK: € 10,00; Kansentarief: € 2,00
€ 12,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
Trefwoorden a-kaart, antwerpenleest, De opgang, roman, literaire avond, avond, interview, avond rond literatuur, Boeken en literatuur, lezing, auteurslezing

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 180 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas