U bent hier:

Stefan Dixon - Afrivlaams

Stefan Dixon Afrivlaams Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek in het Zuid-Afrikaans.
Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse en Vlaamse klassiekers. In zijn reeds veertienjarige connectie (de liefde) met Vlaanderen leerde hij tal van artiesten en hun repertoire kennen. Voor deze tour kiest hij zijn meest geliefde nummers om ze te vertalen in zijn moedertaal, met een verrassend resultaat. Superbekende Vlaamse hits in het Zuid-Afrikaans, in combinatie met nummers die Stefan Dixon in Zuid-Afrika muzikaal vormden.

Na Stefans verhuis (elf jaar geleden) naar Vlaanderen, komt hij meer en meer in contact met de Vlaamse muziek waarvan ‘Mia’ van Gorki het allereerste nummer is. Hij is er zó door gecharmeerd dat het op zijn eerste Zuid-Afrikaans album belandt − gereleased bij Universal Music (SA). Hier wonende komt hij er pas achter hoe groot de nationale bekendheid van het nummer is.

De voorstelling ‘Afrivlaams’ schijnt ook een licht op de geschiedenis van de Afrikaanse muziek.

Stefan Dixon creëerde zijn eigen taal – een combinatie tussen Vlaams en Afrikaans – door Tom Lanoye (schrijver én inwoner van Zuid-Afrika) omschreven als ‘Afrivlaams’.

Nieuwsgierig?! ... Wij ook!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurhuis De Zeepziederij
Malta 11
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kassa: 13,00 €; Student: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CULTUURHUIS DE ZEEPZIEDERIJ
Trefwoorden bevestigd2020