U bent hier:

Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel en Han Kerckhoffs // Spinoza

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Niets menselijks is mij vreemd
Vrijheid, redelijkheid en blijheid, daar draait het om bij Spinoza. In zijn tijd werd hij verbannen wegens zijn radicale ideeën over geloof, vrijheid en democratie. Eeuwenlang werden zijn boeken in heel Europa verboden. En toch is hij één van de invloedrijkste denkers in de geschiedenis. Han Kerckhoffs speelt Spinoza, maar gaat ook als zichzelf in dialoog met zijn denken. Wat betekent zijn filosofie vandaag nog voor ons? Hoe ziet Spinoza God? Wat denkt hij over vrije wil? En bovenal: hoe kunnen we volgens hem een vreugdevol leven realiseren?

Na ‘Socrates’ met Bruno Vanden Broecke en ‘Marx’ met Johan Heldenbergh is het in de filosofenreeks van Stefaan Van Brabandt de beurt aan de beroemdste filosoof uit Nederland: ‘Spinoza’, gespeeld door de Nederlandse acteur Han Kerckhoffs. Han kreeg vorig seizoen lovende kritieken voor zijn rol in de NTGent-productie ‘Wie is bang’ van Tom Lanoye, waarin hij samen met zijn vrouw Els Dottermans de hoofdrol speelde. De voorstelling was ook te gast in De Werf. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 28 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 18,00 €; -26 : 13,50 €; 65+ : 16,20 €
€ 18,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Werf - Aalst
Contact info@ccdewerf.be
053 72 38 11
Trefwoorden Bevestigd2020