U bent hier:

STEAM/ dag van de academies

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

STEAM staat voor Wetenschap, technologie, bouwkunde, wiskunde en kunst. Op het eerste gezicht is de combinatie van al deze disciplines een beetje raar maar sinds Leonardo Da Vinci en de renaissance zijn al deze disciplines sterk met elkaar verbonden geraakt. Kunstenaars, wetenschappers, architecten, techneuten bedienen zich sindsdien van elkaars rijkdom.
Kijk maar naar het werk van Panamarenko dat zich van allerlei wetten uit de wetenschap bediend om zijn droomobjecten te maken. Wie kent niet zijn vliegers, auto’s en ufo’s die veel kinderen en jongeren hebben aangezet om hun dromen om te zetten in een studie of beroepskeuze.

Zowel Leonardo als Panamarenko kan je zien als uitvinders die het experiment boven de functionaliteit zagen. Dromen en plannen maken en daarna zien of ze werkten en nut hadden. Niet eerst zien en dan geloven maar eerst doen en dan zien...

Onze Academie en haar manier van werken past volledig in dit denkpatroon en erkent zich dan ook als plek waar veel tijd wordt vrijgemaakt om plannen en dromen waar te maken. Ideeën creëren , werk- en denk processen ontwikkelen, aan materiaalonderzoek doen, attitudes bijsturen en denkkaders omzetten zijn allemaal zaken die je op onze academie kan oefenen.

Tevens is het ook de plek bij uitstek om dingen te veranderen, los te laten, te koesteren, aan te passen, te verdedigen. Het hoeft jullie dan ook niet te verwonderen dat het zal bruisen op de dag waar de wetenschap en de kunst zal worden verenigd.

en geïnteresseerden van buiten de Academie kunnen komen proeven van
verschillende workshops.

Doorlopend van 10 tot 12 u.:
• Lichtsculpturen
• Keramiek
• Schilderen
• Beeldhouwen
• Druktechniek
• Analoge fotografie
• Yoga en creativiteit
• Eventueel gaan we het Belgisch record knikkerbaan verbeteren?

Doorlopend zijn er zoetigheden en koffie te krijgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerkstraat 51
Kerkstraat 51
9250 Waasmunster

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 februari 2020
Organisatie Gemeentelijke Academie voor Beeldende kunst Waasmunster
Contact 052463233