U bent hier:

Startshow Poëzieweek 2021: Samen Al t'hope (online)

Lezing of congres Poezie

Het thema van de Poëzieweek is dit jaar ‘Samen’! Het Poëziegeschenk werd om die reden dit jaar geschreven door het duo Maud Vanhauwaert & Rodaan Al Galidi, en over heel Vlaanderen en Nederland vieren bibs, scholen en boekhandels een week lang samen de poëzie!
Helemaal in de lijn van het thema trappen we Poëzieweek af met een groot aantal dichters. Hoewel die wegens de coronamaatregelen het podium niet kunnen delen, zullen ze aan de vooravond van Gedichtendag toch samen deel uitmaken van de startshow.
Live vanuit de Arenberg presenteren Poëziecentrum, Antwerpen Boekenstad en Arenberg Samen Al t’hope: 14 dichters lezen voor vanuit Arenberg en hun optredens worden afgewisseld met 16 dichters die een videoboodschap brengen.

De feestelijke opening van de Poëzieweek is te bekijken op woensdag 27 januari vanaf 20 uur, helemaal gratis, live via Spotlight, en op de Facebookpagina’s van Poëzieweek, Arenberg en Poëziecentrum.

In de studio nodigen wij geschenkauteur Maud Vanhauwaert uit, Rodaan Al Galidi is virtueel van de partij. Treden op in Antwerpen: Amina Belôrf, Yousra Benfquih, Charlotte Van den Broeck, Patrick Conrad, Paul Demets, Bernard Dewulf, Lotte Dodion, Annemarie Estor, Moya De Feyter, Maarten Inghels, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert en Gaea Schoeters.

Niet in de studio, maar wel in beeld: Marleen de Crée, Charles Ducal, Dominique De Groen, Luuk Gruwez, Astrid Haerens, Miriam Van hee, Stefan Hertmans, Mustafa Kör, Jens Meijen, Els Moors, Leonard Nolens, Carl Norac, Seckou Ouologuem, Lucienne Stassaert en Mark van Tongele.

Zowel bij de opnames van de video’s als tijdens de liveoptredens in de studio worden de coronamaatregelen strikt nageleefd.

Meer info: https://www.poezieweek.com/nieuws/startshow-poezieweek-samen-al-thope-27-01

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Arenbergschouwburg
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 27 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden antwerpenleest, Gentleest, paukeslag, poezieweek, LangZullenWeLezen