U bent hier:

Start to TAI CHI Ieper : introductielessen

Cursus of workshop Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport

Tai Chi (Tai ji) is oorspronkelijk een oude Chinese interne krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.
Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De tai chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit.
Hij verliest nooit zijn evenwicht, zelfs niet in de meest uitdagende houdingen.
Je vraagt je af hoe dat mogelijk is. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest . Als we onze geest stil en rustig maken en alles rondom ons vergeten kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt.
Vanuit die stilte komen we werkelijk in contact met ons ware zijn en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit.
Een rustige geest en een ontspannen lichaam zijn de beste toegangswegen naar je eigen interne wereld. Je leert de innerlijke realiteit kennen en van daaruit kan je bewuste keuzes maken in je leven.
Keuzes die je helpen om al de beperkende patronen in je leven te veranderen, keuzes die je vrijheid en ademruimte geven. Je voelt dat je van binnen uit leeft en niet meer wordt geleefd of beperkt door uiterlijke omstandigheden, je emoties of je overtuigingen.
Niet voor niets betekent het Chinese woord tai chi het “uiterste en alomvattende”.
Starten met een cursus tai chi kan een heel belangrijke stap in je leven zijn. Een wekelijks moment van tot rust komen, alles even vergeten en terug contact maken met wie je werkelijk bent.
Even weg van alle drukte en stress, weer op adem komen en alle spanningen uit je lichaam laten wegstromen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Turnzaal Sint Jozefschool
Meenseweg 33
8900 Ieper

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 januari 2020 tot 4 juni 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 150,00 €
€ 150,0
Organisatie taichischool De Zachte Kracht
Contact 051 40 57 34, info@taichi.be, www.taichi.be
Trefwoorden noDanspunt