U bent hier:

STAM (Stadsmuseum Gent) - Gentse Feesten 2012

- 30 jaar Gentse Sosseteit van vrijdag 13 juli tot en met zondag 2 september 2012- Verkiezing van ‘t Wijste Gents woord van woensdag 20 juni tot en met maandag 23 juli 2012- Gentse rondleidingen, elke dag tijdens de Gentse Feesten van zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli 2012-Tentoonstelling in het klooster: Filip Berte ‘The Graveyard’ - Steden in de marge van 17 mei tem 4 oktober 2012
30 jaar Gentse Sosseteit van vrijdag 13 juli tot en met zondag 2 september 2012
'De Gentsche Sosseteit' legt het spoor die verdienstelijke Gentenaars (schrijvers, artiesten, wetenschappers, sportpersoonlijkheden, enz.) in de geschiedenis achterlaten symbolisch vast door hun hand in gips af te gieten. De dialectvereniging bestaat 30 jaar en viert dat met een gelegenheidstentoonstelling in het STAM. De volledige collectie 'Gentsche handsjes' is te bewonderen in de abdijkerk.

Verkiezing van ‘t Wijste Gents woord van woensdag 20 juni tot en met maandag 23 juli 2012
Het STAM organiseert samen met Trefpunt, De Gentsche Sosseteit en Het Huis van Alijn de verkiezing van ‘t Wijste Gents woord.
Na een eerste oproep naar mooie woorden kan iedereen vanaf donderdag 12 juli 2012 stemmen op tien genomineerde woorden. ‘t Wijste Gents woord wordt bekendgemaakt op maandag 23 juli 2012, de dag van de lege portemonnees, op het podium Bij Sint-Jacobs. De organisatie gebeurt in samenwerking met Radio 2 en De Gentenaar. Alle info staat op de website www.stamgent.be

Gentse rondleidingen, elke dag tijdens de Gentse Feesten van zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli 2012
Omdat het STAM deze zomer ‘De Gentsche Sosseteit' op bezoek heeft, organiseert het tijdens de Gentse Feesten rondleidingen in het Gents. Tijdens de Gentse Feesten kan men elke dag om 14 uur in het STAM terecht voor een Gentse rondleiding. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van de stad in authentiek Gents.
- Elke dag om 14 uur van zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli 2012.
- Deelnameprijs: 4 euro per persoon (te betalen op de dag zelf).
- Inwoners van Gent kunnen het museum gratis binnen tijdens de Gentse Feesten.

Tentoonstelling in het klooster: Filip Berte ‘The Graveyard’ - Steden in de marge van 17 mei tot en met donderdag 4 oktober 2012
In het kielzog van TRACK programmeert ook het STAM (in samenwerking met kunstencentrum CAMPO) hedendaagse kunst.
Met de installatie ‘The Graveyard’ dringt beeldend kunstenaar en architect Filip Berte binnen in de geografische marges rond Europa en gaat hij op zoek naar de sociale marges in de actuele samenlevingen. Hiervoor bezocht hij vier steden. Drie daarvan bevinden zich in de rafelranden van de Europese Unie: Tbilisi, Chisinau en Melilla. De vierde stad is Brussel, als symbolische aankomstplek van diegenen die de marge willen inruilen voor het centrum van Europa.
In het STAM, in vier aparte kamers van het Bijlokeklooster, zijn vier indringende films te zien, een persoonlijk portret van elke stad die Filip Berte bezocht. Naast de films zijn in het STAM ook schilderijtjes en een kijkdoos te zien die inhoudelijk aansluiten bij de film ‘Tbilisi’.

Praktisch
Openingstijden:
Open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur (tickets tot 17.30 uur), gesloten op maandag (behalve op 16 juli, de eerste maandag van de Gentse Feesten).

Faciliteiten:
Volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het STAM heeft twee rolstoelen ter beschikking, reservering via e-mail stam@gent.be.
Zaalteksten in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Russisch.

Informatie
STAM, stadsmuseum Gent, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent,
tel. 09 267 14 00, fax 09 267 14 98, e-mail stam@gent.be, website stamgent.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 juli 2012 tot 23 juli 2012
Organisatie STAM Stadsmuseum Gent
Contact stam@gent.be
+32 9 2671400
Links