U bent hier:

Stabbelwandelingen 2020

Twee maanden wandelplezier met Stabbel
Al jaren neemt hermelijn Stabbel tijdens de zomervakantie jong en oud mee op wandeltocht langs de mooiste plekjes van de Kempen. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, al werd het concept van de wandelingen aangepast en coronaproof gemaakt. De Stabbelwandelingen door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo krijgen dit jaar een lichtjes andere invulling. Ze zullen niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaatsvinden maar tot 15 september permanent gewandeld kunnen worden. Elke gemeente heeft hiervoor twee wandelingen uitgewerkt: een korte kindvriendelijke wandeling (± 6 km) en een langere wandeling (± 12 km) voor de doorwinterde wandelaar. Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten. Enkele cijfertjes met de opsomming van de knooppunten volstaan voor uren wandelplezier.
Wie heeft de wandelstok van Stabbel gestolen?
De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: iemand heeft zijn lievelingswandelstok uit zijn huisje gestolen. Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om hem te helpen om zijn wandelstok terug te vinden. Wie is de dader en waar heeft hij zich verstopt? Door alle korte lussen in de deelnemende gemeenten te wandelen wordt het mysterie stuk voor stuk ontrafeld. Maar liefst zes leuke wandelingen dus die de kinderen deze zomer kunnen wandelen. Wie het mysterie van de wandelstok op kan lossen maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Stabbelbrochure
De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten. Je kan de brochure ook downloaden via hun websites:
Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel, www.visit-geel.be/Stabbel
Toerisme Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt, https://www.herselt.be/vrije-tijd/toerisme
Toerisme Hulshout, Booischotseweg 1, 2235 Hulshout, www.hulshout.be
Toerisme Laakdal, Markt 19, 2430 Laakdal, https://www.laakdal.be/toerisme
Toerisme Meerhout, Markt 1, 2450 Meerhout, www.meerhout.be
Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo, www.toerismewesterlo.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Taverne Netevallei
Eindhoutseweg 110
2440 Geel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 juli 2020 tot 15 september 2020
Organisatie Stad Geel - dienst toerisme en stadsanimatie
Trefwoorden lichtkrant