U bent hier:

Sport voor mensen met een ziektebeeld - Yoga en relaxatie

Sportactiviteit Omnisport en andere

'Ik beweeg weer' is een project dat mensen met een zwakke fysieke conditie en met een bepaald ziektepatroon wil aanzetten tot meer beweging met lessen yoga en relaxatie.
Doelgroep van 'Ik beweeg weer' zijn mensen met een bepaald ziektebeeld zoals CVS, fibromyalgie, MS, depressie, burn-out .... De lessen bieden geen medische ondersteuning, ze beogen wel een verbetering van de fysieke en mentale conditie. De deelnemers worden weerbaarder, krijgen meer zelfvertrouwen en leren beter omgaan met de eigen beperkingen. De lessen bieden ook een moment van rust en ontspanning in een aangename en veilige omgeving.

Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Ze krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Voorwaarden zijn dat ze voldoende zelfredzaam zijn, op eigen houtje naar de lessen komen en de oefeningen ook zelfstandig kunnen uitvoeren. (Zware) vermoeidheid mag en kan als dit het functioneren van de groep niet belet. Van de deelnemers wordt bovendien een positieve ingesteldheid verwacht en een engagement om de lessen regelmatig bij te wonen.

Nieuwe deelnemers krijgen twee gratis proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Na de proeflessen koopt men een 10-beurtenkaart van 20 euro.
Caroline Rausch van Praktijk Oogstmaan verzorgt de yoga- en relaxatielessen op vrijdag. Er zijn twee lessenreeksen:
- van 12.15 uur tot 13.30 uur
- van 13.45 uur tot 15.00 uur

Opmerking: op vrijdag 1 november 2019 is er geen les.

Inschrijven voor de "Ik beweeg weer" lessen kan bij Caroline Rausch (gsm 0486 87 10 93). Meer info over de lessen 'Ik beweeg weer' vind je op www.praktijkoogstman.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sportcentrum Houtemveld - Hal 4
Sporthalstraat 12
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 18+
Prijs
Deelnemers kunnen op ieder moment instappen. Ze krijgen twee proeflessen om te ervaren of ze er baat bij hebben. Na de proeflessen koopt men een 10-beurtenkaart van 20 euro. Mensen met kanker die zich melden binnen het jaar van hun operatie of behandeling via het Rekanto-programma van de Stichting tegen Kanker (078/15 15 50 - rekanto@stichtingtegen kanker.be) kunnen gratis deelnemen.
€ 2,0
Organisatie Sportdienst Tienen
Contact 016 80 48 88, 0486 87 10 93
Links