U bent hier:

Sporen van industrieel Gent: instapwandeling

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes.
Die pareltjes heeft het Industriemuseum op een fikse wandelkaart verzameld, die vanaf de herfstvakantie 2019 gratis beschikbaar is in het Industriemuseum of bij het infopunt Toerisme op het Sint-Veerleplein in Gent.

Gids Sylvie neemt je op zondag 17 november alvast mee op wandel langs een aantal van de erfgoedpareltjes. Ga mee en ontdek het geweldige industriële verleden van de stad.

De wandeling start aan het Industriemuseum, waar tot 1975 een textielfabriek huisde, en leidt ons verder via de Vrijdagmarkt naar de Zuivelbrug, het Veerleplein en de Graslei om dan via het François Laurentplein en de Reep te eindigen vlakbij Portus Ganda, aan zwembad Van Eyck.

Onderweg maak je kennis met heel wat gebouwen en weetjes uit het industrieverleden van Gent. Na de tour brengt de gids je terug tot bij het Industriemuseum. Wie wil, kan ook de wandelroute afwerken met de wandelkaart in de hand en zo nog enkele extra weetjes meepikken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 november 2019
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Kansentarief: 1,40 €

€ 7,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,4

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Industriemuseum
Contact info@industriemuseum.be
Trefwoorden erfgoed, industrieel verleden

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS