U bent hier:

Spirit control

Concert Jazz en blues

Jazzpianist Jef Neve bracht eerder dit jaar een nieuw album uit: Spirit control. Na het succes van zijn soloalbum One uit 2014 en de bijhorende wereldwijde tournee die meer dan twee jaar zou duren met enkel in Vlaanderen al zowat 70 (zo goed als allemaal uitverkochte) concerten, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Jef Neve zit tegenwoordig goed in zijn vel, zo goed zelfs dat hij gelooft dat Spirit control misschien wel hét album van zijn leven is. Na een al fantastische carrière voelt hij zich als componist op het niveau waarop zijn werk eindelijk naar waarde geschat wordt.

"Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid… Spirit control."
Jef Neve

Op Spirit control combineert Neve de piano met drums, elektronica en strijkers wat resulteert in meeslepende songs. Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen.

Variatie is in Neves carrière duidelijk een sleutelwoord. In wisselende formaties rijmde hij zijn pianospel over de genres heen, gaande van tours met Gabriel Rios (CCHA, 2008 en 2010) en jazzzanger José James (CCHA, 2010) tot klassieke pianist Liebrecht Vanbeckevoort en hiphopper Typhoon. Ook als zuiver componist liet hij zich gelden, met twee pianoconcerto’s en de muziek voor de televisiereeks In Vlaamse Velden en de film Sprakeloos.

Bijna 10 jaar na zijn eerste passage met zijn eigen trio (CCHA, 2008) en bijna 6 jaar na zijn vorige concert in Hasselt (CCHA, 2012 met Brussels Philharmonic) eindelijk (en voor de 6de keer) opnieuw in CCHA!

"**** Hoe fijn ruim anderhalf uur in het hoofd van Jef Neve te mogen zitten. (…) Een betoverend concert, dat geen seconde verveelde." De Morgen, 29 maart 2017
"4,5/5 Met Spirit control plaatst Jef Neve zich in de compacte groep van internationale Belgische muziekgrootheden. Een album om te omarmen en nooit meer los te laten." writteninmusic.com, 17 maart 2017

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 mei 2018
Prijs
Basistarief: 22,00 €; UITPas-tarief: 20,00 €
€ 22,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme, UitpasHasselt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS