U bent hier:

Speelodroom Ninove : elke week knutselen en spelen!

+1 punt 3 jaar

De Speelodroom is een speelotheek. Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen , auto's, blokken, spelletjes,... Iedereen kan er speelgoed lenen. Ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom. Per leeftijdscategorie vind je een gevarieerd aanbod aan spelmateriaal. Er is voor elk wat wils! Er is ook een aanbod voor specifieke doelgroepen zoals kinderen met een beperking.
In de speelotheek kan je ook gezellig wat tijd doorbrengen. Je kan er andere ouders ontmoeten waarmee je, bij een kop koffie, ervaringen kan uitwisselen. Er is ook ruimte om samen te spelen. Ouder(s) en kind(eren) - of kinderen onderling - leren al spelend heel wat vaardigheden van elkaar.
De medewerkers van Speelodroom helpen je graag verder bij het uitzoeken van gepast speelgoed. Ook met allerlei vragen over kinderen (bv. voeding, opvoeding,...) kan je er terecht.

Regelmatig gaan er op woensdag van 14 uur tot 16 uur gratis spel- en knutselactiviteiten door in Speelodroom. Hou hiervoor de facebookpagina van Huis van het Kind Ninove in de gaten of de website van de Speelodroom!

Voor de knutselactiviteit is inschrijven verplicht via speelodroom@sociaalhuisninove.be of 0474/49 00 23.
De aanwezigheid van een ouder/voogd tijdens de activiteit is verplicht.

De andere woensdagen ontdekken we spelenderwijze de gezelschapspelletjes uit ons aanbod met alle kindjes die de speelodroom bezoeken (vrijblijvend).

Je betaalt eenmalig lidgeld per jaar (max 8 euro, afhankelijk van periode van inschrijving en al dan niet sociaal tarief).
Je kan 3 stuks speelgoed per persoon lenen, met een maximum van 10 stuks per gezin/groep. De maximale uitleentermijn is 3 weken. Verlengen is niet mogelijk.
De activiteiten zijn gratis!

Je vindt Speelodroom in de Bevrijdingslaan 9, vlak bij 't Oeverstekske, en is elke woensdag open van 11 uur tot 17 uur. In 2020 verhuist Speelodroom naar het Sociaal Huis/Huis van het Kind in de Burchtstraat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Speelodroom
Bevrijdingslaan 9
9400 Ninove

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag van 11:00 tot 17:00
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Huis van het Kind Ninove
Contact speelodroom@sociaalhuisninove.be
0474/49 00 23
Links
Trefwoorden speelotheek, speelgoed, knutselen, binnenspelletjes, buitenspelletjes, spelen, gezelschapspelen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Speelodroom Ninove : elke week knutselen en spelen! op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS