SoundMine 2020

Aanstormend compositorisch talent krijgt een podium.

Jonge componisten uit alle hoeken van de wereld vinden jaarlijks hun weg naar SoundMine, de internationale compositiestage geïnitieerd door Musica, Impulscentrum voor Muziek. Topdocenten Wim Henderickx, Diederik Glorieux en Jorrit Tamminga coachen de cursisten in het componeren voor orkest of elektronische muziek. De samenwerking met verschillende ensembles en orkesten biedt de gelegenheid hun creaties ook live uit te voeren.

Deze film schetst een portret van twaalf geselecteerden uit de editie van 2020. Laat je onderdompelen in hun muziek, uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra in de Elisabethzaal in Antwerpen onder leiding van Wim Henderickx. Intieme interviews en een blik achter de schermen tonen een glimp van hun leefwereld en de inspiratie tot hun composities.

Met dank aan de deelnemende componisten: Henri Colombat, Eda Er, Lara Denies, Daniil Getman, Marlies Hollevoet, Yngwie Janseghers, Evans Koçja, Noah Senden, Siebe Thijs,
Constance van Gog, Siebrand Verhulst en Obe Vermeulen.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Over deze uitzending

Wanneer?

tot

Waar kijken?

De live feed voor deze uitzending is niet meer beschikbaar.
U kunt deze uitzending herbekijken via ons herbekijk aanbod.