U bent hier:

Sorrow Swag - Ligia Lewis

+1 punt

Dit eerste deel – in blauw – van Ligia Lewis’ triptiek rond affect en belichaming, rond ras en representatie, staat in het teken van droefheid. Op meticuleuze wijze schept ze een hybride lichaam op scène, dat zich in een constante staat van flux bevindt. Naar het einde toe transformeert het lichaam tot niets meer dan een mond en een onverbiddelijke schreeuw. Via dit onstabiele persona
Sorrow Swag is het eerste deel – in blauw – van Ligia Lewis’ triptiek rond affect en belichaming, rond ras en representatie. Elk deel creëerde ze rond een kleur die een gemoedstoestand representeert. Dit eerste deel, in blauw, staat in het teken van droefheid. Op meticuleuze wijze schept Lewis een hybride lichaam op scène, dat zich in een constante staat van flux bevindt. Ze ontwikkelde een bewegingstaal met als krachtlijnen de acteertechnieken van Stanislavski en aspecten uit Authentic Movement – een improvisatietechniek uit de jaren 50 – om zo tot een intense belichaming te komen. Samuel Becketts Not I en Jean Anouilhs Antigone zijn belangrijke inspiratiebronnen. Naar het einde toe transformeert het lichaam tot niets meer dan een mond en een onverbiddelijke schreeuw: een letterlijke verwijzing naar Not I. Via dit onstabiele personage onderzoekt Lewis kwesties als ras, auteurschap, gender en rouw. 
• De Dominicaans-Amerikaanse choreografe Ligia Lewis was afgelopen seizoen tijdens WoWmen18 te gast met het tweede deel van deze triptiek, minor matter.

Info

Waar Kaaistudio's
O-L-V van Vaakstraat 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Normaal

€ 14,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Trefwoorden Danspunt Kortingpartner
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS