U bent hier:

Songs for a better world - Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claesen

Concert Klassieke muziek

Een uniek concert op een unieke locatie!
Klassiek en Architectuur brengt de hoogtepunten uit de klassieke muziek van de laatste vijftig jaar in architecturaal bekroonde sites. Met het project “klassiek en architectuur” wil Orfeoproducties een kruisbestuiving organiseren door kunstenaars uit deze beide disciplines met elkaar in contact te brengen. Tevens willen ze ook bij toeschouwers een verbreding van hun interesse opwekken. Liefhebbers van moderne architectuur worden geconfronteerd met hedendaagse klassiek muziek en geïnteresseerden in klassiek muziekuitvoeringen worden ondergedompeld in een creatieve architecturale omgeving.

De eerste concertreeks vond plaats in onder meer deSingel (Stéphane Beel), het Antwerpse Havenhuis (Zaha Hadid Architects) en het Kasteel Ommerstein (Vittorio Simoni). In Tongeren viel het oog van Orfeoproducties op de internationaal gelauwerde Julianusplein van (textiel)architect Amandus van Quallie (Nomad Concept)15.00 uur: Toelichting door de (textiel)architect Amandus Van Quallie (Nomad Concept)

15.30 uur Concert door het Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claesen

Programma: ‘Songs for a better world’ met vocale muziek van o.a. Barber, Tulev, Copland, Gjielo en Lauridsen.Een muzikale ode aan de hoop op een wereld van vrede en verstand. Componisten uit de hele wereld delen dit gedachtengoed en schreven prachtige koorwerken die deze hoop verklanken.

LOCATIE: Julianus Shopping Center, Clarissenstraat 41, 3700 Tongeren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Julianusplein
Julianusplein
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Vriend van de Velinx: 14,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact tickets@develinx.be
012 80 00 40