U bent hier:

So Long My Son

Yaojun en Yingmin waren als kind al dikke vrienden en groeien gelijktijdig op; allebei zijn ze ondertussen getrouwd en hebben ze een zoontje. Wanneer de jongetjes op een dag samen gaan zwemmen, verdrinkt het zoontje van Yaojun. De zoon van Yingmin voelt zich schuldig, hij had zijn vriend immers uitgedaagd. De bevriende koppels groeien uit elkaar en proberen elk op hun eigen manier hun leven verder vorm te geven. Yaojun en zijn vrouw trekken weg en adopteren een weeskind dat ze opvoeden als hun eigen zoon.
 

Deze prachtige parel vertelt het leven van twee families gedurende drie decennia, maar is veel meer dan een persoonlijk drama. Ingenieus springt de film doorheen de tijd en wordt de impact duidelijk van de grote veranderingen in de Chinese samenleving - zoals de éénkindpolitiek - op het persoonlijke leven van de gewone mens.

 

Credits

REGIE: WANG XIAOSHUAI; GENRE: DRAMA; MET: WANG JINGCHUN, YONG MEI, AI LIYA; 2019; CHINA; 3U05; CHINEES GESPR. NED. ONDERTIT.

 

Prijzen

So Long, My Son ging op het Filmfestival van Berlijn lopen met zowel de Prijs voor Beste Acteur als de Prijs voor Beste Actrice. Op het Filmfestival in Uruguay won de film de Publieksprijs en de Speciale Juryprijs.

 

Pers

“So Long My Son is elke minuut van de ruim drie uur meer dan waard. (...) Een van de beste films van het jaar. Of neen, maak daarvan: van het decennium.” (DE MORGEN)

 

"Ook al kun je niet alle wentelingen volgen, gaandeweg loopt je emmertje van emoties vol - en ten slotte over. Schitterend." (DE STANDAARD)

 

"So Long, My Son zegt het verleden geen vaarwel, maar verwelkomt tegelijk wel de toekomst." (FILMMAGIE)

 

"De film [voelt] aan als het magnum opus van een meester op de top van zijn kunnen, inclusief fraai camerawerk, een plastische montage en een uitstekende cast." (FOCUS KNACK)

 

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 3 december 2019
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie De Roma
Links