U bent hier:

Snijders&Rockoxhuis

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het Rockoxhuis is de zeventiende-eeuwse patriciërswoning van Nicolaas Rockox (1560-1640). Die was burgemeester van Antwerpen, maar ook kunstverzamelaar, numismaat, mecenas en vriend van kunsticonen als Rubens. Zijn woning is een ware kunsttempel die helemaal de sfeer van een zeventiende-eeuws patriciërshuis uitstraalt. Verspreid over de kamers vindt u schitterende schilderijen van Pieter II Breughel, Jan I Breughel, Pieter Paul Rubens, Antoon van Dyck, Jacob Jordaens. Maar ook meubelen en andere kunstvoorwerpen uit de zestiende en zeventiende eeuw zijn er te bekijken.
Burgemeester Rockox kocht het pand en het aanpalende huis in 1603. Sindsdien is het huis vaak van eigenaar gewisseld maar de structuur van de woning bleef evenwel bewaard. In 1977 werd het Rockoxhuis voor de eerste maal opengesteld voor het publiek.
Frans Snijders, schilder van dieren en stillevens, woonde 20 jaar lang naast Nicolaas Rockox. Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC. In 2018 voegde KBC het Snijdershuis toe aan het Rockoxhuis, dat reeds als museum opengesteld was.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Museum Rockoxhuis
Keizerstraat 10-12
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot17:00
Prijs
Basistarief: 8,00 €; 60+, 19-25 j, bezoeker in groep (vanaf 15p), 3+pas, seniorenpas, lidkaart Gezinsbond, Bescheiden Inkomens Kaart BIG, verhoogde tegemoetkoming WIGW, lidkaart Openbaar Kunstbezit, > 25 j met studentenkaart, treinticket van de NMBS vandaag geldig, andersvaliden, werkzoekenden, via Fonds Vrijetijdsparticipatie: 6,00 €; 0-18 j, Antwerp City Card vandaag geldig, leerlingenkaart Klasse, lerarenkaart, perskaart, lidkaart ICOM, stadsgids Antwerpen, begeleider van een groep, KBC-klant, elke laatste woensdag van de maand: 0,00 €
€ 8,0
Contact infosnijdersrockoxhuis@kbc.be
+32 3 2019250
Links
Trefwoorden UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten, museumpas, museumpassmusées, museumPASSmusees

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!