U bent hier:

Smaakmeesters | Culinair festival voor fijnproevers

Van zaterdag 6 tot en met woensdag 31 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de vierde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. De hele maand kunnen Antwerpenaars en bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de deelnemende zaken en er de Smaakmeesterssuggesties ontdekken. Tijdens het openingsweekend serveren de 114 Antwerpse horeca- en speciaalzaken heerlijke proevertjes en is er in de binnenstad heel wat culinair plezier te beleven.
Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober, telkens van 12 tot 18 uur, geven de Smaakmeesters het startschot voor een maand culinair genieten in Antwerpen. Ze serveren proevertjes (3, 5 of 8 euro) in hun zaak en een tiental Smaakmeesters geeft een kookworkshop op de Groenplaats. De Groenplaats is ook het infopunt voor het culinaire festival, dat opnieuw plaatsvindt in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid.

EEN CULINAIR PROGRAMMA VOOR JONG EN OUD
Naast de proevertjes en de kookworkshops valt er nog heel wat meer te beleven tijdens het openingsweekend. Zo kunnen bezoekers op de Groenplaats doorlopend leren hoe ze een aardappel laten swingen bij DJ Frietmachine. Op de Vrijdagmarkt vindt er een kruidenmarkt plaats en brengt de Smaakverhalenmeester culinaire verhalen en sappige weetjes. Op het Eilandje landt het Smaakmuseum in de schaduw van het MAS, waar bezoekers onder meer vergeten groenten en eetbare bloemen kunnen ontdekken. Op zaterdag strijkt KRAAKVERS neer op het Zuid, een gezellige markt met een hart voor boeren, artisanale en lokale producten. Ook kinderen kunnen meesmullen van het programma. Zo kunnen ze zelf sapjes trappen en samen met hun ouders een slagerij zonder vlees bezoeken. Tussen de drie zones is gratis vervoer voorzien met een toeristentram, een elektrische tuktuk en fietstaxi’s.

SMAAKMEESTERSSUGGESTIES EN CULINAIRE WANDELINGEN
Na het openingsweekend genieten bezoekers een hele maand van speciaal geselecteerde Smaakmeesterssuggesties in de deelnemende horeca- en speciaalzaken. Deze gerechten en dranken vertellen het verhaal van het vakmanschap van de Antwerpse Smaakmeesters. Op de zaterdagen en zondagen 13-14, 20-21 en 27-28 oktober organiseert Culinaire Wandelingen vzw ook wandelingen met gids langs verschillende Smaakmeesters. En wie wil, kan tijdens Smaakmeesters met een bon in de brochure gratis de expo’s ‘Antwerpen à la carte’ in het MAS en ‘Cokeryen’ in het Snijders&Rockoxhuis bezoeken.

MEER DAN 100 DEELNEMENDE HORECA- EN SPECIAALZAKEN
De 114 horeca- en speciaalzaken die dit jaar deelnemen aan ‘Smaakmeesters’ zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms, slagers, traiteurs en andere speciaalzaken.

PRAKTISCHE INFO
Het volledige programma van het culinaire festival, de deelnemers, hun proevertjes en hun Smaakmeesterssuggesties zijn te vinden op www.smaakmeesters.be. Tijdens het openingsweekend zijn brochures met alle info beschikbaar op het infopunt op de Groenplaats, bij alle Smaakmeesters zelf en in de bezoekerscentra van Visit Antwerpen (Grote Markt en station Antwerpen-Centraal). In de brochure zijn ook enkele wandelroutes opgenomen, zodat bezoekers op hun parcours geen enkele Smaakmeester moeten missen.

De partners van deze vierde editie van Smaakmeesters zijn ATV, Culinaire Ambiance, Gazet van Antwerpen, JaniTV, Radio 2 en Culinaire Wandelingen vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Antwerpse binnenstad
Historisch centrum | Het Eilandje | Zuid
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 oktober 2018 tot 31 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis