U bent hier:

Smaakmeesters | Culinair festival voor fijnproevers

Kom de hele maand oktober proeven van al het lekkers dat Antwerpse horeca- en speciaalzaken te bieden hebben! Feestelijk openingsweekend op zaterdag 30 september en (winkel)zondag 1 oktober.
100 ANTWERPSE HORECA- EN SPECIAALZAKEN PAKKEN UIT MET CULINAIR LEKKERS TIJDENS OKTOBERMAAND
Van zaterdag 30 september tot en met dinsdag 31 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de derde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Heel oktober kunnen Antwerpenaars en bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de deelnemende zaken en er de Smaakmeesterssuggesties ontdekken. Tijdens het openingsweekend serveren bijna 100 Antwerpse horeca- en speciaalzaken heerlijke proevertjes en is er in de Antwerpse binnenstad heel wat culinairs te beleven op verschillende podia.

PROEVERTJES EN SMAAKMEESTERSPODIA TIJDENS OPENINGSWEEKEND
Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 12 tot 18 uur geven de horecaondernemers die deelnemen aan ‘Smaakmeesters’ het startschot voor een maand culinair genieten in Antwerpen. Ze serveren proevertjes (drie, vijf of acht euro) in hun zaak en geven het beste van zichzelf tijdens interactieve demonstraties, workshops, proeverijen op de vier Smaakmeesterspodia in de binnenstad. Deze podia bevinden zich op de Groenplaats, op de nabijgelegen Vrijdagmarkt, in de Nassaustraat (aan het MAS op het Eilandje) en op de Leopold de Waelplaats (het plein voor het Museum voor Schone Kunsten op het Zuid).

EEN CULINAIR PROGRAMMA VOOR JONG EN OUD
Naast de proevertjes en de Smaakmeesterspodia valt er nog heel wat culinairs te beleven tijdens het openingsweekend. Zo kunnen bezoekers op de Groenplaats doorlopend leren hoe ze een aardappel laten swingen bij DJ Frietmachine. Op de Vrijdagmarkt brengt een heuse Smaakverhalenmeester sappige culinaire verhalen en weetjes op ludieke wijze. Op het Zuid is er een kruidenmarkt en op het Eilandje is er de expo ‘Antwerpen à la carte’ in het MAS en een culinaire boekenmarkt. In de Smaakmeesterbrochure zit een voucher die gratis toegang geeft tot de expo. Ook kinderen kunnen op de vier locaties naar hartenlust meesmullen van het programma. Zo kunnen ze zelf sapjes trappen en gelatosticks leren versieren. Tussen de vier podia wordt gratis vervoer voorzien met een toeristentram, een elektrische tuktuk en fietstaxi’s.

SMAAKMEESTERSSUGGESTIES EN CULINAIRE WANDELINGEN
De hele maand oktober kunnen bezoekers speciaal geselecteerde Smaakmeesterssuggesties proeven in de deelnemende horeca- en speciaalzaken. Deze gerechten en dranken vertellen het verhaal van het vakmanschap van de Antwerpse Smaakmeesters. Op de zaterdagen en zondagen 7-8, 14-15 en 21-22 oktober organiseert Culinaire Wandelingen VZW ook geleide wandelingen met hoog fijnproeversgehalte in het kader van Smaakmeesters.

WIN EEN WAARDEBON BIJ EEN VAN DE SMAAKMEESTERS
Bezoekers kunnen dit jaar gebruikmaken van een spaarkaart die in de Smaakmeesterbrochure zit. Voor een proevertje (tijdens het openingsweekend) krijgen ze één sticker, voor een Smaakmeesterssuggestie (de hele maand oktober) twee stickers. Wie een volle spaarkaart met zes stickers heeft, kan zich online registreren om kans te maken op een van de bijna 100 waardebons, één bij elke Smaakmeester.

100-TAL DEELNEMENDE HORECA- EN SPECIAALZAKEN
‘Smaakmeesters’ telt dit jaar bijna 100 deelnemers verspreid over het historische centrum, het Eilandje en het Zuid. De horeca- en speciaalzaken in kwestie zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms, slagers, traiteurs en andere speciaalzaken.

Meer info en alle deelnemers op www.smaakmeesters.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Antwerpse binnenstad
Historisch centrum | Het Eilandje | Zuid
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 september 2017 tot 31 oktober 2017
Links