U bent hier:

Slotmoment "Alleen Overleven"

OCMW Merksplas en Ravels nodigen je graag uit op de welzijnsmarkt en het slotmoment ‘Alleen overleven?’.
Iedereen kent wel de verhalen van de buurvrouw die na het overlijden van haar man niet meer in de winkel geraakt, of de alleenstaande papa die de opvang voor zijn kind niet geregeld krijgt met zijn ploegenwerk. Moeilijk, dat is zeker!

OCMW Merksplas en Ravels proberen via het project ‘Alleen overleven?’ plattelandsarmoede bij alleenstaanden aan te pakken. Een eerste stap was het in kaart brengen van de noden van alleenstaande ouders met gezinslast en alleenstaande ouderen.
Het onderzoek toonde enkele te verwachten, maar ook enkele zeer opvallende resultaten. We vinden het dan ook belangrijk om deze informatie terug te koppelen naar de bevolking toe, maar willen ook partners en beleid hierover informeren. We lichten daarbij bovendien graag toe hoe we als gemeentes met de resultaten aan de slag willen gaan.

Laat je welkom heten door mevrouw Kathleen Helsen, gedeputeerde Provincie Antwerpen, en neem een kijkje op de welzijnsmarkt vanaf 16.30 uur. Maak kennis met wat er allemaal al bestaat aan vrijetijdsaanbod, zorg of voordelen in jouw gemeente en geniet van een drankje met friet en snack!
Of sluit om 18.00 uur aan bij het slotmoment en kom luisteren naar de ontknoping van de resultaten van het onderzoek en hoe de gemeentes Merksplas en Ravels hiermee aan de slag zullen gaan, ondersteund door levensechte theaterscènes van Jeanne, Maria, Stef en Monique in ‘Het leven zoals het is … de alleenstaande’.

Voor de kinderen is er animatie, springkastelen en frietjes. Kinderclub De Spetter staat paraat om je kinderen een leuke speelavond te bezorgen onder deskundig toezicht. De animatie rondt af om 20.15u.

'Alleen overleven?' is een LEADER-project met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Leader Provincie Antwerpen, Rurant en de provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Open Schuren
Kapelstraat 10
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 18 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Sociaal Huis Merksplas
Trefwoorden mnu